Het PrestonPalace Rallyteam gaat met een positief gevoel naar de Hellendoornrally om daar te trachten een podiumplek te veroveren.

Aan het technisch team zal het niet liggen. Zij hebben de afgelopen 4 maanden keihard gewerkt om de BMW 325i weer netjes op de wielen te krijgen.
Nadat tijdens de Sulingerland Rally en de Rally van Putten problemen waren met een slangenbreuk rondom het koelsysteem, is er voor gekozen alle slangen te gaan vervangen voor siliconen exemplaren. Tevens is de cilinderkop gevlakt en zijn de kleppen gereinigd en opnieuw afgesteld.
Uiteraard hebben bovenstaande acties gezorgd voor een financiële aderlating en kwam het heel even op losse schroeven te staan of het team zich wel kon meedoen in Hellendoorn. Er kwam echter uit onverwachte hoek hulp van enkele nieuwe sponsoren/donateurs, die samen een substantieel deel van het inschrijfgeld betaalden. Het moge duidelijk zijn, dat wij deze bedrijven/personen zeer dankbaar zijn!!
Uiteraard zijn wij onze andere sponsoren ook dank verschuldigd!!

Het PrestonPalace Rallyteam neemt onder startnummer 62 deel aan de rally in de BMW 325i Challenge. Dirk en Egbert zullen vrijdag om 20.03 uur over het startpodium rollen bij Hotel Restaurant De Kroon in de Dorpsstraat in Hellendoorn en beginnen aan de (altijd) lastige avondproeven.
De eerste klassementsproef die de mannen voor de kiezen krijgen is Luttenberg (ruim 12 km), een oude bekende die al jaren deel uitmaakt van de Hellendoornrally. Vervolgens staat er een verrassing te wachten in de vorm van KP Ypelo (11 km), een klassementsproef die ook al enkele decennia deel uitmaakt van de rally maar nog niet eerder op de vrijdagavond is verreden. Als laatste is KP Notter (14 km) aan de beurt, om vervolgens richting de service te gaan op het bedrijventerrein ’t Lochter in Nijverdal. Na een service van 30 minuten zullen dezelfde proeven nog een keer gereden moeten worden.

Op zaterdag staan er nog negen klassementsproeven op het programma waarvan de proef Hellendoorn, met een lengte van ruim 23 kilometer, de koninginnenrit is van deze 33e editie van de rally en drie keer gereden zal moeten worden. De organisatie heeft klassementsproef Daarle ingewisseld voor KP Ligtenberg nabij Rijssen. Deze proef kenmerkt zich door de grote stukken onverhard (gravel) en zal twee keer gereden moeten worden, evenals de laatste klassementsproef Beuseberg (Holten).

Als de techniek het team niet in de steek laat zullen Dirk en Egbert zaterdag, om ongeveer 21.00 uur, finishen bij de Kroon.

Een leuke bijkomstigheid is, dat het promotieteam van Preston Palace uit Almelo op zaterdag de gehele dag aanwezig zal zijn op het serviceterrein om o.a. flyers uit te delen. Zij zullen geflankeerd worden door de mascottes Preston en Alice die gekozen zijn tot Kids Vakantiemascotte van het jaar 2014 en op de vakantiebeurs in Utrecht daarvoor een award in ontvangst mochten nemen.